mejillones

Een Spaanse variant op onze mosselen.
Een tapa, die je in Spanje ook in de zomer, als de R niet in de maand is, kunt eten op ieder terrasje.
ingrediënten

200610-mejillones_ingredientes-01

  • 2 kilos de mejillones – 2 kilo mosselen
  • vino blanco seco – droge witte wijn
  • 1 ramo de perejil – 1 bosje peterselie
  • 2 tomates grandes – 2 grote vleestomaten
  • 1 cebolla pequeña – 1 uitje
  • 1 diente de ajo – 1 teentje knoflook (facultatief, zonder is ook lekker)
  • medio pimiento verde – halve groene paprika
  • 2 cucharadas de aceite extra virgen – 2 eetlepels olijfolie extra virgen
  • 1 cucharada de zumo de limón – 1 eetlepel citroensap
  • pimienta negra recien molida y sal – vers gemalen zwarte peper en zout
bereiding

200610-mejillones_ingredientes-02

  1. De mosselen koken in de witte wijn en laten afkoelen.
  2. De mosselen openen en de lege schelphelft eraf trekken.
  3. Tomaten ontvellen en van zaadjes ontdoen en in hele kleine blokjes snijden.
  4. Peterselie, uitje en (eventueel) teentje knoflook fijn hakken.
  5. Paprika in hele kleine partjes snijden.
  6. De groente mengen met de olijfolie, het citroensap, het zout en de versgemalen peper.
  7. Het mengsel op de open schelpen scheppen en opdienen.

200610-mejillones_elaboracion-02

Tip: Het groentemengsel een tijdje van tevoren maken, zodat alle smaken goed op elkaar inwerken.

¡Buen provecho!

vorige volgende