Een Spaanse variant op onze mosselen.
Een tapa, die je in Spanje ook in de zomer, als de R niet in de maand is, kunt eten op ieder terrasje.
ingrediënten

- 2 kilos de mejillones – 2 kilo mosselen
- vino blanco seco – droge witte wijn
- 1 ramo de perejil – 1 bosje peterselie
- 2 tomates grandes – 2 grote vleestomaten
- 1 cebolla pequeña – 1 uitje
- 1 diente de ajo – 1 teentje knoflook (facultatief, zonder is ook lekker)
- medio pimiento verde – halve groene paprika
- 2 cucharadas de aceite extra virgen – 2 eetlepels olijfolie extra virgen
- 1 cucharada de zumo de limón – 1 eetlepel citroensap
- pimienta negra recien molida y sal – vers gemalen zwarte peper en zout
bereiding

- De mosselen koken in de witte wijn en laten afkoelen.
- De mosselen openen en de lege schelphelft eraf trekken.
- Tomaten ontvellen en van zaadjes ontdoen en in hele kleine blokjes snijden.
- Peterselie, uitje en (eventueel) teentje knoflook fijn hakken.
- Paprika in hele kleine partjes snijden.
- De groente mengen met de olijfolie, het citroensap, het zout en de versgemalen peper.
- Het mengsel op de open schelpen scheppen en opdienen.

Tip: Het groentemengsel een tijdje van tevoren maken, zodat alle smaken goed op elkaar inwerken.
¡Buen provecho!