albóndigas de bacalao

Albóndigas de bacalao zijn van kabeljauw gemaakte ballen.
Spanje is niet alleen een land van vleeseters, maar ook vis staat er in alle soorten en maten op tafel, zowel zoet- als zoutwatervis.

Een simpel en snel gemaakt gerecht van kabeljauw zijn de albóndigas de bacalao.

020515-albondigas-de-bacalao-01

los ingredientes
  • 300 gr kabeljauwfilet
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • bloem, olijfolie, zout, peper
la salsa
  • 4 eetlepels gezeefde tomaten
  • 1 middelgrote fijngesneden ui
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 spaanse peper (fijngesneden en zaadlijst verwijderd)
  • 1/4 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • olijfolie, zout, peper
la elaboración de la salsa
  1. Fruit de ui met een eetlepel olijfolie.
  2. Knoflook en Spaanse rode peper toevoegen en ca. 5 minuten laten bakken.
  3. Peterselie en gezeefde tomaat toevoegen.
  4. Zoveel bouillon toevoegen dat het een mooie saus wordt.
  5. Op smaak brengen met versgemalen zwarte peper en zout.
la elaboración de las albóndigas
  1. Vis fijnmalen in de keukenmachine.
  2. Ei, peterselie, paneermeel, zout en peper toevoegen en vervolgens nog even mengen in de keukenmachine.
  3. Balletjes vormen met twee lepeltjes.
  4. Voldoende olijfolie verhitten om de balletjes in te bakken.
  5. Haal de balletjes eerst door de bloem en bak ze dan voorzichtig aan beide kanten bruin.
  6. Saus verhitten en de ballen opwarmen in de saus.

020515-albondigas-de-bacalao-04

Tip: lekker met rijst of brood. Al toont onze foto een bord met pasta ernaast.

040512-s-agaro_charlotte-01

¡Qué aproveche! – Charlotte

juni 2002 Spaans Leren

vorige volgende