Albóndigas de bacalao zijn van kabeljauw gemaakte ballen.
Spanje is niet alleen een land van vleeseters, maar ook vis staat er in alle soorten en maten op tafel, zowel zoet- als zoutwatervis.
Een simpel en snel gemaakt gerecht van kabeljauw zijn de albóndigas de bacalao.

los ingredientes
- 300 gr kabeljauwfilet
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- bloem, olijfolie, zout, peper
la salsa
- 4 eetlepels gezeefde tomaten
- 1 middelgrote fijngesneden ui
- 1 teentje geperste knoflook
- 1 spaanse peper (fijngesneden en zaadlijst verwijderd)
- 1/4 liter groentebouillon
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- olijfolie, zout, peper
la elaboración de la salsa
- Fruit de ui met een eetlepel olijfolie.
- Knoflook en Spaanse rode peper toevoegen en ca. 5 minuten laten bakken.
- Peterselie en gezeefde tomaat toevoegen.
- Zoveel bouillon toevoegen dat het een mooie saus wordt.
- Op smaak brengen met versgemalen zwarte peper en zout.
la elaboración de las albóndigas
- Vis fijnmalen in de keukenmachine.
- Ei, peterselie, paneermeel, zout en peper toevoegen en vervolgens nog even mengen in de keukenmachine.
- Balletjes vormen met twee lepeltjes.
- Voldoende olijfolie verhitten om de balletjes in te bakken.
- Haal de balletjes eerst door de bloem en bak ze dan voorzichtig aan beide kanten bruin.
- Saus verhitten en de ballen opwarmen in de saus.

Tip: lekker met rijst of brood. Al toont onze foto een bord met pasta ernaast.
¡Qué aproveche! – Charlotte